Tuesday, January 9, 2007

Apple lanserar ikväll en ny produklinje

ComputerSweden skriver att Apple kommer ikväll att introducera företagets första telefon och om man får tro ansedda Wall Street Journal så är operatören Cingular delaktig i den nya produkten.Länge har man läst cirkulerande rykten som säger att Apple ska bygga ut musikspelaren Ipod till en telefon med dess tillhörande bra musikegenskaper.

Många trodde att namnet skulle bli Iphone men det har visat sig att Cisco sedan länge tagit till sig det namnet i och med deras företagsserie av ip-telefoner.Men oavsett vilket namnet blir tyder mycket på att telefonen utvecklats ihop med Cingular Wireless, ett företag som även det börjat satsa mycket på musik. Förre året kom tjänsten Cingular Music, en prenumerationstjänst med kopplingar såväl till Napster och Yahoo Music.Enligt Wall Street Journal ska Apple och Cingular presentera såväl den nya telefonen som nya musiktjänster under Steve Jobs öppningstal på Macworld Expo klockan 18 svensk tid.

Macworld Expo öppnade igår och pågår fram till på fredag i San Francisco.Veckans Macworld Expo har nästan 30 procent fler besökare jämfört med förra året och även rekordmånga nya produkter för de som använder Mac OS.Som vanligt är det Apples vd, Steve Jobs som tilldrar sig störst intresse under Macworld Expo eftersom det han presenterar sällan har slunkigt igenom företagets informationsfilter i förvägen. Men under årets mässa finns hela 400 ytterligare företag på plats, exempelvis Adobe, Canon, Epson, HP, Microsoft, Nikon, Filemaker, Quark och Xerox.

No comments: