Tuesday, March 27, 2007

En laptop för millioner


Det fanns en tid när en bärbar dator automatiskt gav ägaren status. Sedan blev det var mans egendom. Med en ny lyxig laptop från Luvaglio, kan man åter glänsa i ensam majestät.
-Många säger sig göra lyxartiklar, men vi tror att essensen av lyx är att ha någonting som säger ”du”, något som pengar inte kan köpa, säger företagets vd Rohan Sinclair Luvaglio till Gizmag.com.

Men datorn går givetvis att köpa. Även om det kostar på att bli exklusiv. Priset för datorn, från brittiska lyxföretaget Luvaglio, blir 1 miljon dollar, motsvarande drygt 7 miljoner svenska kronor.

Miljondatorn innehåller den senaste tekniken. Eller vad sägs om en självrengörande 17 tum bredbilds lcd-skärm med ett reflexdämpande ytskikt för klarare bild? Datorn har också en blue-rayenhet, som använder blått laserljus och kan komprimera informationen betydligt mer än dvd-enheter kan.

Trots all teknik är kanske den största orsaken till priset är den medföljande diamanten i unik färg. Placeras diamanten i datorn fungerar den som startknapp, och blir därigenom ett säkert sätt för användaren att identifiera sig.

Digg it!Del.icio.usNewsvineTechnoratiReddit!MagnoliaBlinklistFurl ItSubmit to Netscape
Add this blog to my Technorati Favorites!

No comments: